Verslag: Het derde Puur Weekend, Lente 2015

Wat was het dit keer spannend met de voorbereiding van Puur Weekend. De accomodatie had onze reservering gecanceld, omdat ze willen gaan verbouwen en mijn kookmaatje en medeorganisator Cilla van Puur Homemade was door omstandigheden niet in staat om erbij te zijn. Ik moest dus samen met Danielle (onze derde organisator) opzoek naar een geschikte lokatie en een goede vervanging voor Cilla.

De lokatie was wonderbaarlijk genoeg aan de overkant van de oude lokatie in Delft en Resi van Natuurlijk Resi was zo lief om de plek van Cilla in het Weekend over te nemen. Alle omstandigheden waren gelukkig oke voor weer een leerzaam en ontspannen Puur Weekend.

Puur weekend 2015

Aankomst Puur Weekend:

Vrijdag aan het einde van de middag kwamen de deelnemers binnendruppelen. Normaal gesproken krijg je na een evenement een Goodiebag mee, maar wij vonden het leuker om daar meteen mee te beginnen, zodat de deelnemers gelijk gebruik kunnen maken van al het lekkers. Op hun kamer in de herberg De Uylenburg lag dus al een deel van de basics voor een gezonde voeding:

goodiebag puur weekend

De eerste avond hoeven de deelnemers nog niets te doen. Het vier gangendiner wordt volledig verzorgd door de organisatie en werd geserveerd in de Yurt. De nomadetent was gezellig en warm. We waren heel blij met deze ruimte, echt een toevoeging voor dit weekend. De groente van Biologisch Goed en heerlijke verse vis en zeekraal van Vishandel t Loggertje hebben het eerste diner echt compleet gemaakt. Cilla had thuis haar Courgette Brownie gemaakt voor het nagerecht, zo was er toch nog een beetje bij. Bij de kennismaking werd het al snel duidelijk dat sommige onder de deelnemers ver gevorderde paleo eters waren, puureters zonder toevoegingen en ook dames die eigenlijk helemaal niets weten over gezonde voeding. Een leuke mix dus!

diner puur weekend

Zaterdag van Puur weekend:

Het was heerlijk wakker worden in de landerijen en de zon scheen ook weer, wat een geluk! We hadden de weergoden mee en dat was ook echt nodig, zeker omdat de keuken en de yurt best ver uit elkaar lagen. Met regen hadden we met eten en al door de regen moeten lopen, niet leuk!

IMG_4189

Het ontbijt bestond uit een sole, citroensap, groene smoothies, apple crumble, rauwe noten en een gekookt eitje. Een stevige maaltijd, want daarna zou er gewandeld worden en Resi heeft uitleg geven over wildplukken. Zoveel groen in de natuur dat eetbaar is, zonde om daar aan voorbij te lopen.

 

IMG_4194

Na de wandeling volgde de eerste kookworkhop. De basisworkshop koken op basis van groente. Hoe vervang je snelle koolhydraten voor groente, wat zijn gezonde vetten, hoe hou je je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk, hoe lees je ingrediënten, enz Dat waren onder meer de vragen die werden behandeld. En daarna werd er gekookt. Er ontstond een prachtig kleurrijk buffet met heerlijke groente gerechten. Iedereen had hard gewerkt en het smaakte ook nog meer dan lekker.

IMG_4280

Na een kleine rustpauze was er echt ruimte om even bij te komen in een outdoor yogasessie met yogadocent Erna. Een rustige hatha yoga waarbij de landelijke omgeving goed helpt om te ontspannen.

IMG_4234

Zaterdagavond is gereserveerd voor de tapasavond. Kleine hapjes en snacks allemaal op basis van groente, kip en vis. Maar we begonnen eerst met een kleine appetizer. Een healthy mojito uit de slowjuicer. Een fris sapje op basis van komkommer, appel en limoen.

IMG_4816

De tapasavond kon ook buiten worden voorbereid, zalmspiesjes op de ecogrill en salades en frittata’s in de buitenkeuken. Wat hadden we geluk met het weer. Het buffet was weer verbluffend en met een heerlijke bio rood wijntje, aangeboden door restaurant Nurks in de Hout, erbij was de avond compleet

IMG_4281

De zondag van Puur Weekend:

De zondag begon met een licht ontbijt. De sole en citroensap met een groene smoothie. Daarna de tweede yogasessie van het weekend binnen in de yurt, want helaas was het buiten nog te fris.

yoga yurt

Na de yoga kon er eigenlijk pas echt ontbeten worden. Bananenbroden, pompoenbrood, eieren, noten en natuurlijk nog verschillende smoothies.

 

IMG_4354

 

Vervolgens werd met de tweede kookworkshop: bakken zonder suiker, zuivel en tarwe weer alles uit de kast gehaald voor de mooiste taarten, muffins, koekjes en energieballen. Deze workshop hebben we kunnen verzorgen door hulp van twee super fijne webshops. Puur Mieke voor alle mogelijke natuurlijke voeding en Food is Good (www.gezondenotenkopen.nl) heeft alle biologische noten geleverd.

 

IMG_4356

Het weekend eindigde met een spectaculaire Healthy High Tea. Alle recepten en informatie kregen de deelnemers mee naar huis in hand-outs. Hopelijk hebben ze er wat van opgestoken en gaan ze thuis verder experimenteren. En voor de gevorderden was het hopelijk een weekendje weg met gelijk gestemden, waarbij ideeën, recepten en ervaringen zijn uitgewisseld.

Voor ons een heel geslaagd weekend met hele leuke, actieve en betrokken deelnemers!

Lieve groet!

Alessandra

 

 

 

 

 

Leave a Comment