Weggeefactie: 4 smaken Vita Coco

De eerste keer dat ik de sensatie van kokoswater heb geproefd was in Rio de Janeiro aan de boulevard van Ipanema. Nou zie je waarschijnlijk een zonovergoten tafereel voor je, maar dat was het niet! Het regende pijpenstelen en ik liep al drie dagen in dezelfde kleren, want onze koffers hadden besloten om niet mee te gaan met ons vliegtuig. En toch was het een sensatie. Een rietje steken in een kokosnoot en het pure kokoswater drinken is sowieso heel feestelijk. Rest van de vakantie klaarde het gelukkig op en heb ik dagelijks een ijskoude kokosnoot op mijn menu gehad.

Toen ik jaren later me meer ging verdiepen in Yoga en met name bikram yoga (yoga in een zeer hoog verwarmde ruimte) viel het me op dat de meeste mensen van de groep gelijk na de yoga een pakje kokoswater bestelden. Ik dus ook….en wat was dat lekker na zo’n intense zweetpartij. Je voelt het koude water door je lichaam vloeien en het hydrateren.

Eigenschappen kokoswater:

Hydrateren is een van de belangrijkste eigenschappen van kokoswater. Dit komt door een hoog gehalte aan kalium. Deze zorgt ervoor dat, samen met natrium,  de vochthuishouding goed gereguleerd wordt. Daarnaast is kalium nodig voor het aanmaken van eiwitten, heel belangrijk voor de energielevering aan de spieren. Kokos heeft daarnaast in al zijn variaties een verkoelende werking. Dus een heerlijk drankje na het sporten of op een warme dag.

vita coco

Weggeefactie van Vita Coco:

Ben je nog niet in aanraking gekomen met kokoswater of ken je het wel en vind je het heerlijk, dan is dit een leuke actie voor jou. Van Vita Coco mag ik een mooi pakket weggeven met vier smaken kokoswater: Ananas, Citroen, Perzik & Mango en Naturel.

De winnaar wordt woensdag 22 april bekend gemaakt op facebook.

Succes! liefs Alessandra

6 Comments

 • kim 14 april 2015 at 14:06 - Beantwoorden

  als 4uurtje, na een dipje

 • Lisette 14 april 2015 at 14:13 - Beantwoorden

  Ik heb het nog nooit gedronken maar het klinkt heerlijk om na de yoga te drinken of met mijn Ipanema slippers in de tuin, dan wel met een zonnetje erbij 🙂

 • Cindy 14 april 2015 at 20:27 - Beantwoorden

  Eigenlijk is ieder moment geschikt voor de Vita Coco maar ik geniet er het meest van als ik enorm veel dorst heb …. Net na het sporten, na een lekkere tocht op de fiets, in de zon ….. Heerlijk !!!

 • Eva Narcisz 14 april 2015 at 20:33 - Beantwoorden

  Mijn beste moment voor een glas Vita Coco : na het sporten, maar ook gewoon tussendoor. Met zijn lekkere smaak en lage caloriewaarde een geweldige vervanger voor frisdranken. En het is ook heel erg gezond ! Ik maak graag kans op dit pakket. Ik heb deze actie op facebook geliked en gedeeld. Bedankt voor de kans.

 • Marianka 16 april 2015 at 18:14 - Beantwoorden

  Een glas Vita Coco? Ik drink gelijk het hele pakje leeg! Lekker onderweg in de trein of tijdens een flinke wandeling, met een tijdschrift in de zonovergoten tuin of gemengd in een heerlijke smoothie. Er is altijd plaats voor kokoswater!

 • Sandy 17 april 2015 at 22:07 - Beantwoorden

  Samen met mijn dochtertje van 2, haar lievelingsdrinken “koko laler”, is elk moment geschikt! Maar we zetten het in als extraatje en als “lekkers”!

Leave a Comment