Receptenruil Mei 2014 Choco Quinoa-pap

Elke maand worden er recepten geruild in een groep van healthy foodbloggers. De maand mei heb ik de blog van Kiwi & Zo toegewezen gekregen, een site die de nadruk legt op het feit dat gezond eten niet perse duur hoeft te zijn. Aangezien wij ons huishoudbudget aanzienlijk moesten opschroeven na het besluit van elke dag puur, gezond en biologisch te eten zijn alle tips welkom.

Voor de receptenruil heb ik gekozen voor een ontbijt variant, want naast havermout en chiapudding is de variatie ver te zoeken. In mijn voorraadkast puilt het daarbij ook nog uit van meelsoorten, zaden en allerhande superfoods die ik zelden of nooit gebruik en het leek me goed om eens een recept te zoeken waar ik iets uit mijn voorraad zou gaan gebruiken, in dit geval Quinoa meel. Ik heb daarom gekozen voor de Chocolade Quinoa-pap van Kiwi & Zo

receptenruil

 

 

Kijk hier voor het orginele recept: Cocolade Quinoa-pap

Ingrediënten voor 2 porties

  • 50 gr quinoa-meel
  • 300 ml water
  • 
Scheut kokosmelk
  • 
1 banaan
  • 
1 el cacaopoeder
  • Snufje kaneelpoeder
  • 
1 el kokosolie
  • handje walnoten
  • blauwe bessen naar smaak (diepvries)
  • 
1 el honing

Bereiding:

Doe de quinoa, cacaopoeder, kaneel, water, kokosmelk, geprakte banaan en kokosolie in een pannetje. Breng dit aan de kook. Laat al roerende nog 5 minuutjes koken.

Roer de blauwe bessen en walnoten er door en haal van het vuur.

Roer de honing er door en serveer.

 

Ik heb er heerlijk van gegeten, maar mijn dochter vond de chocolade iets te bitter, heb er wat extra banaan bij gedaan en het was helemaal opgelost.

 

IMG_7643

 

Leave a Comment