Receptenruil mei: Gevulde Courgette

Het is er een tijdje niet van gekomen, maar deze maand had ik wel weer zin in een receptenruil. Een ruil binnen een groep van healthy foodbloggers. Ook ik heb af en toe inspiratie nodig en er is niets leukers dan andere sites af te struinen naar nieuwe gezonde recepten. Deze maand mocht ik van Eat Pure Love een recept uitkiezen. Een site van orthomoleculair therapeut Mirjam Blanken dat met zorg gemaakt is, mooie foto’s en lekkere recepten. Voor de receptenruil heb ik gekozen voor de gevulde courgette met quinoa. Een heerlijke complete maaltijd waarbij ik nog een frisse groene salade heb geserveerd.

receptenruil

Aan de slag:

Bij het bestuderen van het recept zag ik al een paar opvallende ingrediënten die ik zelf niet snel zou combineren. Uit de aziatische keuken de kurkuma en kerrie en uit de mediterane keuken de tomatensaus, basilicum en pecorino. Ik heb  ervoor gekozen om het toch meer richting het aziatische te trekken, dus pecorino eruit en cashewnoten erin.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bakje kastanjechampignons
  • 100 gram gekookte quinoa
  • 400 gram kalkoenfilet of kip
  • roomboter/ghee
  • olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • handje rauwe cashewnoten

Bereiding:

bereiding courgette

Kijk hier voor bereiding van originele recept. Zelf heb ik de ui, champignons, paprika en knoflook even meegebakken met de kalkoen en er peterselie en cashewnoten aan het einde toegevoegd.

receptenruil

Conclusie:

Het recept is super simpel om te maken, toch kreeg ik het voor elkaar om weer mijn eigen plan te trekken en het recept niet helemaal te volgen. De quinoa en de tomaten was ik vergeten om bij het kalkoen/groente mengsel te voegen. Ik had heel veel vulling over en daarbij had ik wel de tomatenblokjes en quinoa toegevoegd, dus als bijgerecht geserveerd. Ook heel lekker!

Wellicht was de pecorino (die ik eigenwijs als ik ben heb vervangen voor cashewnoten) de finishing touch, maar ik heb het niet gemist. Maar om zeker te weten dat ik niet iets mis zal ik het volgende keer eens proberen, maar dan met nog meer mediterrane kruiden.

In ieder geval heeft het hele gezin er heerlijk van gegeten. Het recept is een leuke aanvulling voor alle gerechten die ik al in mijn repertoire heb. Aanrader dus!

 

Leave a Comment