Receptenruil september 2015: Gepofte Bataat

Alweer twee jaar geleden zijn we met een klein groepje healthy foodbloggers begonnen met een besloten groep op facebook om elkaar beter te leren kennen,  te informeren en te steunen….daarbij is er ook een heel leuk initiatief ontstaan waarbij de foodbloggers van elkaars site een recept maken en schrijven wat ze ervan vinden. De groep is inmiddels uitgegroeid tot bijna 60 leden (wow wat veel prachtige deelnemers met geweldige sites en blogs zijn er in Nederland en België)

receptenruil

Deze maand was het voor mij de site Foodquotes uitgekozen om een recept van te maken. Naast dat het een hele leuke nieuwe frisse site is, met nu al heel veel leuke ideeën was het ook nog best lastig om een recept uit te kiezen (zoveel lekkers)…ik heb dan ook een combinatie gemaakt van twee recepten om zo tot een maaltijd te komen.

gepofte zoete aardappel gerecht

Ingrediënten zoete aardappel voor twee personen:

  • 2 kleine/medium zoete aardappels
  • 2 klonten boter
  • 100 gr geraspte pecorino
  • 1 tl verse oregano, tijm, rozemarijn of peterselie
  • olijfolie
  • zeezout en peper 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smeer de zoete aardappel in met olijfolie en leg op de bakplaat. Prik enkele gaatjes in de aardappel met een vork en bestrooi met zout en peper.
Pof de zoete aardappel 45 minuten in het midden van de oven.
Snijd de aardappel in de lengte open en druk iets uit elkaar. Haal met een vork het vruchtvlees los en meng dit met de boter, breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de kaas en de verse oregano.
Zet nog 5 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt.

Het was een super lekker recept (klik hier voor het origineel). Erg makkelijk en valt nog heel veel mee te experimenteren.  Wel belangrijk om niet te grote aardappels te kiezen, want anders duurt het een eeuwigheid voordat ze gaar zijn.  Daarbij heb ik de boerenkaas vervangen voor pecorino, schapenkaas kan ik net even wat beter verdragen. Geitenkaas kan ook gebruikt worden. Voor het recept van de frisse komkommersalade kun je ook kijken op de site van Foodquotes. Al met al was het een heerlijk lunch en hebben we er goed van genoten. Dikke aanrader!

Andere Healthy Foodblogers die dit keer meedoen aan de receptenruil:
– Foodquotes
– De voedzame keuken
– Eetclean
– Peachy Paleo
– Dayenne’s Food Blog

Leave a Comment