Weggeefactie: Dadels van Yogi & Yousef!

Om eerlijk te zijn at ik tot drie jaar geleden nooit dadels, want ik vond ze gewoonweg te zoet. De hoeveelheid suiker die je in een keer tot je kreeg was zo heftig dat ik het vermeed, zelfs in mijn suikerperiode. Nu ik geen geraffineerde suiker meer eet ben ik juist op dadels overgestapt om zijn enorme zoetigheid en ik vind het heerlijk.

Wat maakt dadels beter dan geraffineerde suiker?

Voor een mindere piek in je bloedsuikerspiegel hoef je geen overstap te maken naar dadels. Gedroogde dadels hebben meer invloed op je bloedsuikerspiegel dan geraffineerde. Maar wat wel beter is aan dadels versus geraffineerde suikers is dat dadels een hogere voedingswaarde hebben. Het bevat veel vezels, mineralen en vitaminen. En dat kun je van suiker niet zeggen.

Welke voedingswaarde hebben dadels:

Bevat Vitamine C, Vit B11 (foliumzuur) en koper, kalium, magnesium en ijzer.

dadel snack klein

Waar gebruik ik dadels voor:

Dadels zijn dus een uitstekende vervanging van suiker. Bij gebruik van dadels hoef je geen ander zoetstof meer te gebruiken. Voor een dadelcake of een dadelnoten taartbodem volstaan de dadels prima. Verder is het een heerlijk tussendoortje, ook voor de kinderen. Als ze bij mij om een snoepje vragen krijgen ze een dadel en daar worden ze net zo blij van (en ik ook).

Yogi & Yousef.

In de betere supermarkten zie je steeds meer de fair trade Yogi & Yousef dadels liggen. Heerlijke zachte Medjool dadels die je lekkere trek volledig bevredigen, het geeft je ook een instant energieboost. En dan ook nog in een leuke meeneem verpakking (kijk, daar ben ik dan gevoelig voor).

IMG_3372

Weggeefactie van Yogi & Yousef’s dadels:

IMG_3371

Ben je nog niet zo bekend met dadels en wil je eens deze heerlijk sappige medjool dadels uitproberen van Yogi & Yousef’? Dat kan, ik mag twee mensen blij maken met drie pakketjes. Het volgende kun je daarvoor doen:

Succes! Winnaars worden volgende week vrijdag 3 april bekend gemaakt via Facebook.

18 Comments

  • Karolien Syroit 28 maart 2015 at 13:43 - Beantwoorden

    Graag wil ik de dadels gebruiken om gezonde snackrepen te maken met cranberries, noten en wat havermout, en natuurlijk dadels.

  • Gerda 28 maart 2015 at 13:58 - Beantwoorden

    Ik wil ze graag gewoon lekker puur als tussendoortje eten. Dadels zijn inmiddels mijn ‘snoepvervanger’ als ik zin in zoet krijg…

  • Marianne 28 maart 2015 at 14:05 - Beantwoorden

    ik wil ze eten maar vooral delen met mijn kleuters in de klas. We hebben al 2 dagen ‘verplicht’ fruit ipv koek op school ik wil ze de dadels laten proeven

  • jessica 28 maart 2015 at 14:29 - Beantwoorden

    Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto’s!
    Ik ben gek op dadels..en gebruik het graag als zoetmiddel in mijn baksels…en zou mijn dochter graag kennis laten maken met Gezond Snoepen 😉

  • Lisette 28 maart 2015 at 14:33 - Beantwoorden

    Ik wil er graag heerlijke koek mee maken of om lekker zo eten!!

  • Thera 28 maart 2015 at 14:39 - Beantwoorden

    De lekkerste combi is zo’n prachtige dadel met een stukje raw chocolade! Daar word ik helemaal blij van 😀

  • eva 28 maart 2015 at 15:26 - Beantwoorden

    Lekker gezond tussendoor.

  • Karin van de Merwe 28 maart 2015 at 15:56 - Beantwoorden

    Deze dadels zijn veel te lekker om ergens in te verwerken! Iedere dadel van Y&Y vind ik een gebakje op zich. Eventueel met een dikke lik pindakaas erop. ♡

  • siegried 28 maart 2015 at 17:40 - Beantwoorden

    Om stiekem in mijn lief zijn lunchpakket te steken als tussendoorhapje (en eentje voor mezelf uiteraard)

  • ilse 28 maart 2015 at 17:54 - Beantwoorden

    Om heerlijk van te genieten als tussendoortje tijdens een wandeling!

  • jacobien 28 maart 2015 at 20:34 - Beantwoorden

    Leuk! Gebruiken als snoepje tussendoor, zoetmiddel in een cake, om te vullen als hapje op een verjaardag, of gewoon omdat ik aan het experimenteren ben met gezond eten. Zijn ze dan al op? Jammer zeg….

  • thalia 28 maart 2015 at 22:55 - Beantwoorden

    Ik zou ze gebruiken om een reep te maken en die dan aan mijn moeder geven om te laten ervaren dat gezonde repen ook heerlijk zoet kunnen zijn

  • thalia 28 maart 2015 at 22:56 - Beantwoorden

    Ik zou ze gebruiken om een reep te maken en die dan aan mijn moeder geven om te laten ervaren dat gezonde repen ook heerlijk zoet kunnen zijn

  • Anita H. 29 maart 2015 at 00:46 - Beantwoorden

    Ik zou ze graag willen gebruiken in de pure vorm, als tussendoortje. En dan voor onderweg. De verpakking leent zich daar erg goed voor.

  • Melanie 29 maart 2015 at 17:57 - Beantwoorden

    ik ken Yogi en Yousef nog niet maar zou ze wel graag eens willen proberen samen met mijn dochter als een lekker snackje na school en werk.

  • Marianka K. 30 maart 2015 at 17:44 - Beantwoorden

    Dit merk dadels ken ik nog niet, maar heb ik al veel over gehoord. Ik ben heel benieuwd hoe deze smaken! Ik ben gek op dadels, eet ze bijna iedere dag. Ik gebruik de dadels het liefste als tussendoortje, voor een dadeltaart én voor dadel-kokosballetjes 🙂 Njommieeeeee!!!

  • Esmeralda Groenland 30 maart 2015 at 19:29 - Beantwoorden

    Lekker om te serveren op tweede paasdag als we met vrienden en vriendinnen hapjes en drankjes gaan doen

  • Lucinda 31 januari 2016 at 09:11 - Beantwoorden

    Wat is de voedingswaarde van hun dadels?

Leave a Comment