Verslag: David Wolfe in Nederland

Wow!  David Wolfe, de superfoodkoning, komt naar Amsterdam voor het grootste event van Europa waar hij de spreker zou zijn. Daar moest ik natuurlijk bij zijn. Zijn boek Superfoods was een van de eerste boeken die ik had aangeschaft bij de overstap naar gezonde voeding. Ik had toen nog nooit van superfoods gehoord dus werd blij met elke uitleg.

IMG_1580

Afgelopen weekend was het zover. Van 10 tot 18 uur zou het event duren in Amsterdam Duyvendrecht en er waren meer dan 1000 kaarten verkocht. De grootsheid overviel me een beetje. Wel waanzinnig te gek dat de interesse voor gezonde voeding zo is toegenomen en dat er zoveel gelijk gestemden aanwezig waren. Ook veel bekenden tegen gekomen uit de healthy foodwereld. Het was dan ook een fijn weerzien van vele leuke mensen.

Vanaf de aankondiging kreeg ik al de rillingen. Wat was het mega Amerikaans en wat een enorme verering van de superfood goeroe…daar ben ik dus niet zo van blijkbaar. Hij begon vrij onsamenhangend te praten over gezonde voeding, inhoudelijk niets mis mee, maar het werd iets te veel gecombineerd met zijn producten die hij ook graag zou willen verkopen. Ik had het gevoel dat ik in een levende “tel sell” productie was terecht gekomen.

Na de pauze werden we dan ook nog eens verrast door een Personal Trainer die met ons oefeningen ging doen om de spieren wat los te krijgen (even wennen, maar uiteindelijk ook prima)

IMG_1583

Laat ik ook iets positiefs zeggen. Want het was op zich wel fijn om te horen dat mijn aannames over gezonde voeding werden ondersteund en bevestigd.

Hij besprak de volgende superfoods:

    • Chia, voor de onmisbare omega 3
    • Maca, voor verhogen energie en libido
    • Goji, hoog aan antioxidanten. Is familie van de tomaten.
    • Cacao noemde hij “fun food” en werkt gezondheids bevorderend

Daarnaast besprak hij de essentie en werking van de kleur van de voeding:

IMG_1585

Wat me nog meer is bijgebleven is de noodzaak van drinken. En dan wel drinken van lauw water met zeezout (sole) En daar ben ik ook groot voorstander van. Het hydrateert vele malen beter dan alleen water drinken, sterker nog…als je teveel gewoon water drinkt kun je uitdrogen. Sole is immuun verhogend en goed in te zetten tegen allergieën en astma.

Hoogte punt van het tweede deel was het uitdelen/strooien van LoveChock repen. Ik greep volledig mis, maar gelukkig zat de eigenaar/oprichter Laura de Nooijer van LoveChock voor ons, dus wij kregen alsnog een reep van de nieuwste smaak: Pecan Maca…YESSS

IMG_1592

In de tweede pauze mochten de mensen met een VIPkaart een handje schudden met David. Duidelijk een hele hartelijke en sympathieke man die onvermoeibaar met iedereen een praatje maakt.

IMG_1593

Voor mij was dat niet weggelegd, dichterbij dan dit ging het niet worden…is ook niet erg. Het derde deel ben ik toch echt weggegaan. Het commerciele aspect was best stuitend. Het verkoop praatje over zijn boek, een workshop in juni en de blender Nutriboost moest hij maar met de rest delen die wel bleven.

Als hij volgende keer weer komt sla ik over….ben blij dat ik erbij was, maar heel vernieuwend en verrassend was het niet!

FullSizeRender

Het boek Superfoods is absoluut het bekijken waard, hij staat niet voor niets in mijn top 10.

Fijne week verder!

liefs, Alessandra

 

Leave a Comment