Viva Courgetti!

De hele maand november blijft het feest bij Pure Food Coaching. In deze feestelijke lanceringsmaand van mijn website geef ik elke week een cadeau weg aan mijn lezers/volgers/likers. Deze week koppel ik het cadeau aan een leuk artikel in de Libelle met Isa Hoes waarin ze onder meer praat over pure voeding.

Achter de schermen heb ik aan dit artikel meegewerkt en heb ik een basis kookworkshop aan Isa Hoes en haar vriendin Medina Schuurman gegeven over Puur en Gezond eten. Naast de productinformatie hebben we samen meerdere groente gerechten gekookt, zoals de bloemkool couscous, de zoete aardappelpuree en de altijd succesvolle courgetti (spaghetti slierten van courgette gemaakt).

Isa hoes courgette spaghettifotografie: Daniel Maissan

De Spirelli die we gebruikt hebben tijdens de workshop was geweldig, enorme stevige slierten zonder moeite in een handomdraai (letterlijk en figuurlijk) gemaakt.

Samen met PuurMieke, de pure webshop waarmee ik samenwerk, ga ik deze week zo’n Spirelli twv 20,95 euro weggegeven.

Hoe kun je deze Spirelli bemachtigen:

    • Like de Facebook pagina van Puur Mieke, de meest uitgebreide webwinkel met pure voeding en cosmetica
    • Deel mijn bericht op facebook
    • Bedenk een leuk en simpel te maken courgetti recept zonder suiker, koemelk of tarwe en schrijf deze onderaan de blog. Hoeft niet in detail uitgewerkt, bijv. courgetti met garnalen en peterselie.
    • Uit de tien leukste recepten wordt blind de winnaar van de Spirelli gekozen. Het winnende recept zal ik uitwerken en op deze site zetten.

Ik kan niet wachten op jullie input! Zelf vind ik courgetti namelijk heerlijk, gek genoeg is het bevredigend genoeg ter vervanging van de tarwe pasta, maar ik blijf een beetje steken op 3/4 recepten.

Veel liefs,

Alessandra

42 Comments

  • Simone van de Hoef 21 november 2013 at 15:00 - Beantwoorden

    Courgetti met tonijn, citroen , gember, olijfolie en pijnboompitjes…heerlijk !

  • Lutgart 21 november 2013 at 15:07 - Beantwoorden

    courgetti met zalm, ansjovis, sperziebonen, zwarte olijven, kerstomaatjes en veel basilicum en goeie olijfolie; alles in de oven in een handomdraai klaar en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!

  • helen 21 november 2013 at 15:18 - Beantwoorden

    kindvriendelijke pasta saus; roerbakgroente roerbakken met knoflookje en evt uitje en daarna fijnblenderen, pot pastsaus zonder toevoegingen erdoor+gebraden gehakt. beetje basilicumbladjes erover en misschien nog wat kruiden naar smaak en iedereen eet veel groente!!!

  • Sanne 21 november 2013 at 15:23 - Beantwoorden

    Courgetti met kipblokjes en een sausje van pesto en geitenroomkaas. Minichampignons, bosuitjes en evt nog wat prei/paprika of andere groenten erdoor. Heerlijk!

  • Mireille 21 november 2013 at 15:25 - Beantwoorden

    mijn favoriete pasta recept, alleen dan met courgetteslierten ipv pasta: olijfolie, daar knoflook in fruiten en dan rode peper, beetje peper en zout erin, rucola of wilde spinazie erdoor en dan over de courgetteslierten…..mmmmm lekker genieten!

  • Laura 21 november 2013 at 15:29 - Beantwoorden

    Zo ‘eenvoudig’ mogelijk want de courgetti is al heerlijk. Daarbij een saus maken van tomaten, knoflook olijfolie, wat kruiden en verse basilicum, dat is heerlijk!!!

    Je zou er nog gehakt bij kunnen doen voor de vleeseters, maar voor mij niet nodig.

  • Anna Amsing 21 november 2013 at 15:34 - Beantwoorden

    Een wrap van ei gevuld met wat gesneden rauwe rode kool, daarop wat pittig gekruid varken of kippenvlees en daarop een frisse salsa van brunoise gesneden courgette, komkommer, bleekselderij en een rood uitje aangemaakt met limoen en wat peper en zout…heerlijk fris!

  • Vanessa 21 november 2013 at 15:36 - Beantwoorden

    Courgetti met gemengde vis, knoflook, uitje, olijfolie en Italiaanse kruiden. Hmmm ik krijg er gewoon trek van.

  • Tessa van Hout 21 november 2013 at 15:39 - Beantwoorden

    Dressing net zo simpel als de Italianen het zelf doen…eenvoud siert!

    Cherrytomaten, knoflook, basilicum, olie en snufje zout. Voor de liefhebbers: voeg gamba’s gebakken in knoflook toe.

  • Pascale 21 november 2013 at 15:41 - Beantwoorden

    Een heerlijke gepureerde courgettesoep met kokosmelk en gember. Stukjes zalm erin en garneren met gourgettesliertjes gemaakt met de spirelli.

  • Linda 21 november 2013 at 16:03 - Beantwoorden

    Als pasta salade! Rucola op een bord, Courgetti erop. Cherrytomaatjes halveren, mengen met een theelepel pesto en even opwarmen. Dit over de Courgetti en bestrooien met walnoten (als passend in dieet ook geitenkaas)

  • Rick 21 november 2013 at 16:04 - Beantwoorden

    Courgetti met tonijn, champignons, olijven en kappertjes in tomatensaus. Op smaak gebracht met knoflook en oregano.

  • corrie 21 november 2013 at 17:09 - Beantwoorden

    Courgetti met gestoofde venkel,citroen en gerookte zalm ! yummie !!

  • Carla Baas 21 november 2013 at 17:13 - Beantwoorden

    Courgetti met gesnipperde sjalot, knoflook, snufje kerrie, afblussen met scheutje witte wijn, dan plak geitenkaas er boven verbrokkelen, op smaak brengen met peper/grof zout en enkele roze peperkorrels, cherry tomaatjes en tot slot 2 eetlepels geroosterde hazelnoten. Smakelijk!

  • Alessandra Cantiniere 21 november 2013 at 17:26 - Beantwoorden

    Wat ontzettend super leuk! Al jullie recepten tot nu toe lijken me heerlijk….zo kunnen we allemaal even vooruit met deze recepten. Pas volgende week woensdag wordt de winnaar bekend gemaakt, dus ik hoop nog veel meer recepten 🙂

  • Martine Tervoort 21 november 2013 at 18:48 - Beantwoorden

    walnoten met stoomgroente wat olijfolie en knoflook

  • Hanke 21 november 2013 at 19:12 - Beantwoorden

    Courgette met munt, ansjovis, knoflook & olijfolie!

  • sophie bakkenes 21 november 2013 at 19:37 - Beantwoorden

    Courgette sliertjes zalm, gefruit uitje, knoflook en wat walnoten heerlijk…..(Y)

  • Josien 21 november 2013 at 21:54 - Beantwoorden

    Supersnel, superSimpel, gezond en heerlijk: courgetti met zalm, kappertjes, komkommer en champignons. Alles bakken in kokosolie en kruiden naar smaak toevoegen

  • Josien 21 november 2013 at 22:02 - Beantwoorden

    Nog 1 extra recept omdat dit ook zo lekker is, dus ik die graag wil delen. Courgetti, gekookt ei, tonijn, olijfolie, avocado, rucola, kappertjes, zwarte olijven, cherrytomaatjes of evt. Zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, evt wat citroensap.

  • nolleke 21 november 2013 at 23:03 - Beantwoorden

    Het lijkt me een super praktisch apparaat wat ik graag zou willen hebben.

  • Arianne 22 november 2013 at 00:48 - Beantwoorden

    Het favoriete pastarecept bij ons thuis is té simpel, maar zo lekker: warme pasta (in dit geval dus courgette) met zalm en bosui. In de tijd dat je de ‘pasta’ verwarmt, snijd je de bosui en zalm. Even roeren, en door de warmte van de pasta gaart de zalm en geeft het een heerlijke smaak aan de rest. Beetje peper, beetje (Keltisch) zout. Supersupersimpel en snel.

  • Mirjam 22 november 2013 at 12:46 - Beantwoorden

    Courgetti met gamba’s, limoen en wat geroosterd amandelschaafsel

  • Rineke 23 november 2013 at 15:43 - Beantwoorden

    Zou hem graag winnen, want ik sta mijn courgetti altijd met de hand te snijden. Ons favoriete recept is, een avocado pureren met limoensap, koriander, peper, zout en chilivlokken. Courgetti 10 sec. blancheren en dan door de avocadosaus scheppen. Heerlijk met een stukje vis of kip.

  • Barbara 23 november 2013 at 16:30 - Beantwoorden

    Gegrilde courgette met rauwe ham , gecaramelliseerde cherrytomaatjes en zachte geitenkaas .

  • Martine 23 november 2013 at 22:02 - Beantwoorden

    Courgetti Carbonara met ei, knoflook, spekreepjes en Parmezaanse kaas, delizioso….

  • Gea 23 november 2013 at 22:59 - Beantwoorden

    Courgetti met champignons en spinazie in een saus van amandelroom, blauwe kaas met knoflook.

  • cilla 24 november 2013 at 20:10 - Beantwoorden

    Courgetti gebakken in knoflook en een klein sjalotje met een stuk op de huid gebakken wilde zalm & een soufflé met zongedroogde tomaten en courgette.

  • Ingrid Olde Wolbers 25 november 2013 at 00:16 - Beantwoorden

    Lijkt mij een geweldig apparaat: courgette met een stoofvispotje met room knoflook en kaas!

  • Diana 26 november 2013 at 11:41 - Beantwoorden

    Als half italiaanse vind ik het erg moeilijk om zonder pasta te leven 🙂 Ben al een hele tijd nieuwsgierig naar de spaghetti gemaakt van courgette. Ik zou zo’n spirelli gebruiken als vervanger voor de spaghetti in mijn lievelingsgerecht: spaghetti alle vongole. Ofwel, courgetti alle vongole, met venusschelpen, peterselie, olijfolie en knoflook en wat tomaatjes. 🙂 :p

    Groetjes!

  • Gonneke Telkamp 26 november 2013 at 12:22 - Beantwoorden

    De spirelli staat hoog op mijn verlanglijstje! Mijn favoriet is kabeljauw met een italiaans tintje. Courgette met italiaanse kruiden en kabeljauw uit de oven, samen geserveerd met een salade van veldsla, cherry tomaatjes en pompoenpitten. Ik heb het recept hier uitgewerkt: http://guusjegezond.wordpress.com/2013/06/06/kabeljauw-met-een-italiaans-tintje/

  • Marij 26 november 2013 at 13:34 - Beantwoorden

    Minestronesoep met courgetti, spinazie, doperwtjes prei, bleekselderij, sperzieboontjes, spinazie, cannellini. Gearomatiseerd met tijm, knoflook,basilicum. Geserveerd met geraspte parmezaanse kaas.

  • Iris Nube 26 november 2013 at 13:44 - Beantwoorden

    Wij maken vaak courgetti, schaaf ze nu met de kaasschaaf maar dat is vrij veel gedoe, zou zo’n apparaat geweldig vinden. We maken een soort van bolognese saus meestal: gehakt, spek, bleekselderij, uitje, knoflook, penen, champignons, paprika en tomaten of wat je verder nog in huis hebt 😉 Super lekker, zeker als ie een paar uur heeft kunnen staan 😀

  • Bianca 26 november 2013 at 14:49 - Beantwoorden

    Pastasaus van gehakt, tomaten, knoflook, olijfolie, basilicum, zout en peper. Dit samen met de courgette is heerlijk! En mn dochter van 4 vindt dat ook (gelukkig)!

  • Josephine 26 november 2013 at 15:33 - Beantwoorden

    Salade van courgetti met fijn gesneden venkel, saus van eigengemaakte pesto (basilicum, pijnboompit, olijfolie, geraspte oude geitenkaas) en wat uitgeperste citroen met keltisch zout. Door de salade stukjes gerookte forel en helemaal afmaken met geroosterde zonnebloempitten.

  • Tara 26 november 2013 at 16:35 - Beantwoorden

    courgetti met cashewnotenkaas, zongedroogde tomaten en verse basilicum

  • Debbie 26 november 2013 at 19:51 - Beantwoorden

    Courgetti met paprika, geitenkaas, ui, knoflook, rode peper, gezeeffde tomaten. Heerlijk.

    En wat ik persoonlijk altijd erg lekker vind zijn meerdere groente soorten bij elkaar. Bijvoorbeeld courgetti met spruitjes, sperziebonen en dan met knoflook, olijfolie, zout en peper. Eenvoud is soms zo lekker. Ik heb nu alweer trek in eten hihi

  • Janine 26 november 2013 at 22:43 - Beantwoorden

    courgetti in een ovenschaal, deze dakpansgewijs bedekken met om en om plakjes tomaat en mozzarella op basis van buffelmelk. Kruiden naar smaak.

  • Karin 28 november 2013 at 08:38 - Beantwoorden

    Mijn favoriet is courgettesoep of als lunch een roerbak van blokjes courgette met champignons en cherrytomaatjes met wat Italiaanse kruiden en tomatenpuree of ketchup.
    Maar er pasta mee maken lijkt me ook wel wat, want eigenlijk ben ik dol op pasta maar sinds ik maar heel beperkt pasta eet eet ik dat nooit meer… Ik zou dus graag winnen. 🙂

  • Kim 28 november 2013 at 15:52 - Beantwoorden

    Mijn zoontjes zijn dol op spaghetti, maar ik eet het liever niet ivm de (snelle) koolhydraten. De jongste heeft een koemelk- en een walnoten allergie, dus maken we de italiaanse gerechten vaak met verse geitenkaas voor een romige saus of schapenkaas zoals Feta, voor blokjes kaas. Hier volgt ons favoriete recept, super lekker door zijn eenvoud: courgetti, verse geitenkaas, gehalveerde honingtomaatjes, een paar blaadjes verse basiicum uit de tuin en wat geroosterde pijnboompitjes om te garneren. Hmmmmmmmmmmmm!

  • Leontien Vanderschelden 21 maart 2015 at 19:09 - Beantwoorden

    courgetti met groene olijven, pesto en zongedroogde tomaatjes. Een lekker slaatje voor een zomerse dag!

  • Leontien Vanderschelden 22 maart 2015 at 09:08 - Beantwoorden

    Ik ben in al mijn verstrooidheid de fetakaas vergeten te vermelden!

Leave a Comment