Mijn leven met gezond eten en ….yoga!

Zoals ik al eerder heb beschreven ben ik in mijn burnout fase naar een ortomoleculair arts geweest en zij schreef mij een gezonde leefstijl voor zonder suiker, zuivel en granen, daarnaast een mand vol supplementen en ik kreeg een papiertje mee met yoga oefeningen, voornamelijk de zonnegroet. Dat papiertje was ik  binnen no time kwijt geraakt en had ook niet de behoefte om daar nou eens flink mee aan de slag te gaan. Totdat ik door een vriendin werd gebeld om mee te gaan naar een kennismakingsles bij de yogaschool bij mij om de hoek, De Yogatempel.  Het was een pittige poweryoga les, het beviel wel erg goed. Daarna kon ik nog twee proeflessen doen en heb toen gekozen voor een rustige hatha-yogales en een vitaliserende ashtanga-yogales. Al met al was ik gelijk om, ik werd lid en ben nog steeds blij met mijn beslissing.

Waarom ik er vooral blij mee ben is dat ik grotendeels van mijn onderrugpijn af ben. Onderrugpijn is een van de vele kenmerken van een bijnieruitputting en heel hardnekkig. Gek genoeg dacht ik lange tijd dat ik bekkeninstabiliteit had, maar niets bleek minder waar. Door het soepel houden van je ledenmaten en de rust die je erbij neemt wordt de spanning in de onderrug afgenomen en het is ook nog eens blijvend.

Een yoga stapje verder:

Tijdens een van mijn leuke en vooral interessante samenwerkingen met een yogadocente, een yogales met een detox diner, wees zij de deelnemers erop dat het goed is om elke dag te beginnen met minstens drie zonnegroeten. Dit is niet alleen goed om je spieren los te maken, maar ook om je organen wakker te maken en je spijsvertering op gang te laten komen.

En daar ben ik vanaf toen ook mee begonnen, elke dag drie series van zonnegroeten en wat extra rek en strek oefeningen. Ook tijdens het kamperen in Frankrijk heeft het me enorm geholpen. Naast de tent had ik mijn matje liggen en elke ochtend deed ik onverstoorbaar mijn yogaoefeningen in de ochtendspits. Waar ik normaal al na een week niet meer kon lopen van pijn in mn rug had ik nu drie weken nergens last van, wat een verademing!

yoga diptic

Nou raad ik ook iedereen die mij bij op voedingsconsult komt om Yoga oefeningen te gaan doen bij een bijnier uitputting. De stap maken naar een yoga school is groot en niet iedereen heeft er eentje om de hoek zitten. Op Youtube vond ik het volgende instructiefilmpje van Slankie Yoga. Echt een hele fijne uitleg en goed begin van je dag, probeer het eens…en wie weet wil je het daarna proberen bij een yogaschool met deskundige begeleiding.

mqdefault

Kijk hier voor les 1

Doe er je voordeel mee, yoga is een prachtige manier om je lichaam beter te leren kennen, je ledematen soepel te maken, je organen te stimuleren en te ontspannen…

Namaste!

 

 

 

 

Leave a Comment