Wereld Waterdag 22 maart!

Zaterdag 22 maart, staat wereldwijd het belang van betaalbaar drinkbaar water centraal. In het bezit zijn van veilig drinkwater is voor ieder mens uiteraard heel belangrijk, maar zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend .

Dat water belangrijk voor je gezondheid is mag duidelijk wezen, zoals wij met gemak roepen je moet minstens 1,5 liter water per dag drinken, zo zijn er landen waar dat onmogelijk is. Zelfs 1,5 liter voor een heel gezin is al heel veel.

Dat is heel schrijnend, maar wat ik ook heel storend vindt is dat er zoveel water in de westerse wereld wordt geconsumeerd uit plastic flesjes die na elk gebruik worden weggegooid. Hoe fijn zou het zijn als daar een eind aan zou komen (eind aan die enorme plastic berg van flesjes en rietjes) en dat iedereen een eigen fles heeft die je dagelijks bij je draagt. En dan niet van plastic, want hoe dan ook krijg je daar nare stoffen en rare bijsmaak van in je water, maar kies voor rvs of glas.

Nou zul je denken, glas? Maar dat is toch breekbaar, dus kansloos? Niet altijd, de flessen van Lifefactory zijn van glas en zitten in een hele mooie siliconen hoes (bpa vrij). Alle delen van de fles kunnen in de vaatwasmachine, dus blijft hygienisch en voor vele malen te gebruiken. De drinkbeker is voorzien van een stevige draaidop met een rietje.

Mijn dochter heeft de fles een week mee mogen nemen naar school en hockey. Ik kan zeggen dat ze niet zachtzinnig met haar tas omgaat…en de fles is nog heel!

Weggeefactie met webwinkel Green Jump:

En het leuke is, dat ik van de super webshop Green Jump zo’n fles mag weggeven. De webshop Green Jump is voor mij een belangrijk startpunt geweest in mijn zoektocht naar duurzame en groene producten voor dagelijks gebruik en nu mag ik met ze samenwerken met een weggeefactie…geweldig!

waterfles green jump

Hoe kun je de winnaar worden van deze mooie fles?

De winnaar zal over een week bekend gemaakt worden.

Succes!

36 Comments

 • Eva 22 maart 2014 at 07:20 - Beantwoorden

  Elke dag goed drinken is een must! Maar wel iets om makkelijk te vergeten. Met zo’n mooie fles wil je wel drinken

 • Mariska Laros 22 maart 2014 at 08:09 - Beantwoorden

  Zzoooooo graag, ik neem hele veel salades nee in glazen potten en mijn water neem ik mee in een Dopper…. Ookal is deze bpa vrij toch is get plastic. Ik voel me gewoon fijner met een glazen fles, maar die lekken…deze ziet er wel heel kek en lekvrij uit!

 • Voditska 22 maart 2014 at 08:14 - Beantwoorden

  Wow wat een mooie design fles.en extra reden om elke dag meer water te drinken en met zo’n opvallende fles kan je dit niet vergeten.

 • Renate 22 maart 2014 at 10:01 - Beantwoorden

  Dress to impress. Met zo’n mooie fles wordt water nog lekkerder. En is o zo belangrijk in een gezonde levensstijl.

 • Michaela 22 maart 2014 at 10:10 - Beantwoorden

  Oohhh jaaa super !!!! Wil hem voor mijn Dochter kan ze een voorbeeld zijn in de bovenbouw … Ze houd van water !!!

 • andreas 22 maart 2014 at 10:43 - Beantwoorden

  maak er al een 3 maanden gebruik van als smoothie fles elke dag mee naar kantoor, echt een fijn ding. heb wel de andere dop erop zitten!

 • Bianca 22 maart 2014 at 12:27 - Beantwoorden

  Aangezien ik veel water drink, zou deze fles een uitkomst zijn!

 • Hennie 22 maart 2014 at 15:13 - Beantwoorden

  Zou leuk zijn

 • marijksels 22 maart 2014 at 17:00 - Beantwoorden

  Wauw! Ik zie zeker wel de voordelen in van een glazen fles, lijkt me vele malen hygiënischer dan een plastic exemplaar. ‘k Heb altijd het idee dat die toch niet helemaal schoon worden 😉 En na de ‘school-en-hockey-test’ van je dochter, lijkt ie mij goedgekeurd voor intensief gebruik 😉 . Lijkt ideaal, helemaal me de zomer in aantocht, wanneer een watertje in je tas toch echt onmisbaar is!

 • Maud 23 maart 2014 at 11:16 - Beantwoorden

  ik ga overal naar toe op de fiets en wil dan graag een flesje water bij me hebben, deze is echt zo leuk/mooi en woest aantrekkelijk 😉

 • Rebekka 23 maart 2014 at 11:16 - Beantwoorden

  Ik heb er een voor mee naar school waar ik mijn klas probeer te overtuigen van drinken uit glas. Ik zou er graag een winnen voor mijn man zodat hii hetzelfde op zijn werk kan doen!

 • Barbara 23 maart 2014 at 11:22 - Beantwoorden

  Mijn kleine grote meis van acht is een slechte drinker. ik hoop dat ze uit zo’n mooie fles gevuld met het lekkerste water van nederland (haarlem) wat meer gaat drinken.

 • Annemiek 23 maart 2014 at 11:25 - Beantwoorden

  Ik wordt blij van deze fles omdat ze van glas zijn en daarom geen schadelijke stoffen kunnen bevatten en ze erg duurzaam zijn! Mocht de fles dan toch ooit een keer stuk gaan dan is de fles goed te recyclen. Top!

 • san 23 maart 2014 at 11:26 - Beantwoorden

  zou super zijn voor mn dochter, haar klean kanteen is gestolen:(

 • tara 23 maart 2014 at 11:31 - Beantwoorden

  Het lijken mij hele fijne flessen omdat ze geen schadelijke stoffen bevatten!
  Daarnaast kan ik hem meenemen naar mijn werk om te zorgen dat ik genoeg drink. Nu vergeet ik nog wel is om tussendoor te drinken.

 • Wendy 23 maart 2014 at 11:32 - Beantwoorden

  Gebruik zelf al bijna een jaar de plastic fles van KOR, bevalt heel goed maar zou toch graag eens een glazen variant willen proberen! En met 2 kids is 1 fles om onderweg mee te nemen natuurlijk veel te weinig. Dus deze zal heeeeel welkom zijn in ons gezin 🙂
  Toi toi toi!!!

 • Willemijn 23 maart 2014 at 11:48 - Beantwoorden

  Geweldig zou het zijn om deze hele mooie duurzame fles te winnen. Omdat puur eten en drinken het verdient om puur ‘ingepakt’ te worden. Omdat het een geweldig verlaat verjaardagscadeau (21mrt) zou zijn 😉 … En omdat ik erg gecharmeerd ben van zowel Greenjump als Pure Food coaching wat het nog leuker maakt om met zo’n mooie fles rond te mogen lopen 🙂

 • Chantal Mostertman 23 maart 2014 at 11:51 - Beantwoorden

  Ik heb deze water fles in het roze voor mijn dochtertje! Met als hoofdreden dat hij van glas is. Ze is er super blij mee en drinkt er erg graag water uit. Ja wat wil je ook met zo’n coole fles. Ze krijgt ook leuke reacties, want niemand kent deze hier nog. En wat zou er nou leuker zijn dan dat haar broertje straks ook zo’n stoere waterfles krijgt als hij naar school gaat!

 • chris 23 maart 2014 at 11:52 - Beantwoorden

  handig om mee te nemen naar de sportschool ipv de gangbare plastics en er dan ook reclame mee maken daar !

 • danja 23 maart 2014 at 11:59 - Beantwoorden

  Beginnen met het afval proces van 20 kilo. Het water word vast en zeker een stuk makkelijker met zo een mooie fles!

 • Nicky van de Watering 23 maart 2014 at 12:17 - Beantwoorden

  Super mooie fles. Sinds ik mama ben ben ik nog milieu bewuster geworden en green jump webwinkel word ik blij van. Op deze manier mijn dochtertje ook milieubewust laten opgroeien.

 • linda gijsen 23 maart 2014 at 12:50 - Beantwoorden

  Heb nu een klean kanteen voor in de auto. Maar water blijft het lekkerst uit een glazen fles. Zo’n drinktuit is dan wel fijn.
  Maar zeker ook omdat het gewoon een mooie fles is!

 • Annemiek 23 maart 2014 at 13:35 - Beantwoorden

  Ik wordt zeker blij van deze waterfles, het is heerlijk dat wij zo makkelijk water uit de kraan kunnen drinken, en dan ook nog eens zo mee kunnen nemen in zo’n mooie fles!!

 • Karline 23 maart 2014 at 13:44 - Beantwoorden

  Van zo’n fles word ik blij, altijd water bij de hand en lekker dichtbij. Van glas met een mooi design eromheen, een fles zoals deze is er verder geen een. Hier word je toch blij van, ik zeg, ik vind het een goed plan!

 • Leonie Hendriks 23 maart 2014 at 13:46 - Beantwoorden

  Waarom ik zo blij word van zo’n coole waterfles? Nou omdat ie gewoon COOL is.
  Cool vanwege hoe gaaf die er uit ziet en cool omdat wat voor een drinken je er ook instopt het er altijd lekker koel in blijft!

 • anoek 23 maart 2014 at 14:52 - Beantwoorden

  Ik werk in het onderwijs; dat is lekker druk en zo vergeet ik vaak te drinken, dus een flesje is ideaal. Daarnaast ben je als juf een voorbeeld voor de kids, dus met zo’n mooi flesje geef je een onwijs goed voorbeeld!

  Anoek

 • Joke Van Bree 23 maart 2014 at 15:19 - Beantwoorden

  Ik ben kleuterleidster! Wij vragen de kleuters om op school water te drinken. Zelf heb ik een green jump drinkfles (de paarse): lekvrij en natuurvriendelijk! Ideaal!! Met een tweede fles zou ikzelf vlot aan de aanbevolen hoeveelheid water per dag kunnen geraken en een gezonde en fitte juf. (en mama van 3 kids) blijven voor mijn schatten! Merci!! Joke

 • Sylvia 23 maart 2014 at 16:35 - Beantwoorden

  Mooi design! Hygiënisch van glas, mooi omhulsel! Wat wil je nog meer?!

 • maureen 23 maart 2014 at 17:11 - Beantwoorden

  Zou hem graag willen want ik gebruik nu altijd plastic flesjes en het lijkt me fijn als ik eindelijk een goede drinkfles heb

 • Caro Slingerland 23 maart 2014 at 18:05 - Beantwoorden

  Alleen al dat ingenieuze uitklaprietje maakt mij blij!!
  🙂

 • Andrea 23 maart 2014 at 18:06 - Beantwoorden

  Is de perfecte fles om water voor het hele gezin mee te nemen en zo vaak bijvullen als het nodig is.

 • Nathalie 23 maart 2014 at 20:48 - Beantwoorden

  Handig voor mijn meisje, is bijna 4 en gaat naar school..

 • merijn 23 maart 2014 at 20:51 - Beantwoorden

  Lijkt mij perfect voor mijn gezinnetje… er is altijd dorst onderweg! Prachtige fles!

 • Maureen 24 maart 2014 at 07:04 - Beantwoorden

  Mn zoontje heeft een kleine KleanKanteen en die is zo leeg. Als de mooie fles bevalt, wil ik er ook wel 1!

 • Lydie 25 maart 2014 at 09:46 - Beantwoorden

  Hier word ik blij van, want ik ben al een poosje op zoek naar een goed alternatief voor het plastic waterflesje.

 • melissa krijns 3 april 2014 at 10:23 - Beantwoorden

Leave a Comment