7 recepten voor healthy feestdagen

De  feestdagen zijn in zicht. Dat zijn dagen waar veel gegeten wordt en niet altijd even gezond.

Zelf hou ik de 80/20% regeling aan. Ik voel me daarom niet snel schuldig als ik iets gegeten heb wat eigenlijk niet binnen mijn eetpatroon, zonder suiker, tarwe en koezuivel, valt. Maar een hele avond naar bitterballen, kaasstengels en vlammetjes staren is me toch echt te moeilijk. Vroeg of laat verdwijnt er toch eentje achter mijn kiezen. En vervelend genoeg blijft het nooit bij één, door alle smaak- en kleurstoffen raakt je verzadigingsgevoel ontregeld en kun je achteloos dooreten zonder dat je lichaam een grens aangeeft.

Daarom is het al heel fijn als er een bakje rauwkost aanwezig is of een rauwe ongezoute nootjes, maar nog fijner…lekkere snacks die ook nog helemaal verantwoord zijn.

Ik heb mijn favoriete snacks op basis van groente en noten op een rij gezet. Een compleet pakket voor heerlijke en gezonde feestdagen:

Courgetterolletje met buffelmozzarella en gegrilde paprika:

Eigenlijk is dit een alternatief voor de overheerlijke Caprese combinatie (tomaat, mozzarella en basilicum ) die al op heel veel borrels en feestjes te vinden zijn. Heel simpel om te maken en de pure smaken van gegrilde paprika, buffelmozzarella en munt zijn een verrassende combinatie. Kijk hier voor het recept.

courgetterolletje 2

Boekweit-wraps met spinazie en geitenkaas op een prikker:

Boekweit wraps kun je vullen met wat je wilt natuurlijk. Genoeg variaties: Zalm/ Spinazie, Kip/Geroosterde paprika of deze wraps met spinazie en geitenkaas. Makkelijk een dag van te voren te maken. Kijk hier voor recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avocado dip met spicy garnalen:

De avocadodip is extra lekker met zoet-spicy garnalen. Je kunt ze als een amuse serveren of in een grote bak met de garnalen erbovenop. Kijk hier voor het recept.

avocado spicy garnaal

 

Amandelcrackers:

Wat een mega uitkomst zijn deze crackers. Zo simpel om te maken en ook nog dagen goed vers en knapperig te houden. Als je ze eenmaal hebt geprobeerd te maken kun je los gaan met de oneindige variaties die je hiermee kunt maken. Zie hier het basis recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Avocado mango salsa:

In een receptenruil met de site Personal foodcoaching heb ik afgelopen juni gekozen voor deze mango avocado salsa met koriander en olijfolie. Heel goed te combineren met kip of los te eten als dip op een witlofblaadje of tacochips. Heerlijk fris en pittig, sindsdien is het niet meer bij mijn etentjes en borrels weg te denken. Kijk voor het recept hier.

IMG_7921

Boerenkoolchips:

Boerenkool chips is echt de uitkomst voor als je zout behoefte hebt bij de borrel. De olijfolie en zeezout zijn een mooie combinatie met de pure smaak van boerenkool. En knapperiger dan dit kun je niet krijgen…Kijk hier voor het recept.

boerenkoolchips

Kikkererwten hummus met Mango:

Kikkererwtenhummus kennen we al. Zelf maken is super makkelijk en bijna zonde om het niet te doen (zoveel lekkerder dan uit een potje). Samen met mango ziet het er niet alleen heel feestelijk uit, maar smaakt ook nog eens extra fris. Hummus kun je serveren op amandelcrackers, blaadjes van witlof, rode lof  (foto) of little gems. Kijk hier voor het recept.

 

hummus mango

 

Ik hoop jullie hiermee te kunnen inspireren tot healthy feestdagen en een happy healthy new year!

Succes en veel liefs!

Alessandra

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment